Németh Judit

Kedves Szülők!

Németh Judit vagyok, s mint az Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda leendő első osztályos tanító nénije szeretnék Önöknek bemutatkozni.

Első diplomámat 2004-ben szereztem a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán, könyvtár szakon, 2008-ban a tanítói diplomámat a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Karán, Szarvas kaptam meg. 2017-ben tanítói diplomámat kiegészítettem a magyar nyelv- és irodalom műveltségterületi képzéssel is.

Gyerekkorom óta pedagógus szerettem volna lenni. 2011 óta tanítok szeretett iskolánkban. E hivatás szépségét már osztályfőnökként és napközis nevelőként is megtapasztalhattam.

Nagy öröm volt számomra, hogy a főiskola befejezése után rögtön a gyerekek közé kerülhettem. Büszke vagyok arra, hogy olyan kitűnő szakemberekkel dolgozhatok, akiktől kezdettől fogva sokat tanulhatok.

Alapfeladatomnak tekintem a gyerekekkel való szeretetteljes, kölcsönös bizalomra épülő kapcsolat kialakítását, melyet sok mesével és játékkal valósítok meg. Hiszem, hogy gyakran többet ér a szónál egy pillantás, egy mosoly, egy kacsintás, egy érintés. Szerencsésnek tartom magam, hogy olyan hivatásom van, amit szeretek, és ehhez nagyban hozzájárul a gyerekektől kapott sok szeretet, a közös élmények és az iskola impulzív légköre is.

Kisiskolás korban nagy jelentősége van a játéknak. Mivel fontos cél számomra a tanulás megszerettetése, óráimat sok tevékenykedtetéssel, mozgással, mesével, énekkel kísérem. Meggyőződésem, hogy minden gyerek tehetséges valamiben. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek olyan módszereket is elsajátítsanak az iskolában, amelyekkel az otthon önálló tanulásuk is gyorsabbá, egyszerűbbé válhat.

Szeretem a matematika, a magyar, a rajz és a technika órákat. Fontos számomra a közösségépítés, a bizalom, az együttműködés, a zökkenőmentes óvoda és iskola közötti átmenet. Az egyéni bánásmód híve vagyok, igyekszem mindenkivel a képessége szerint foglalkozni és így kihozni belőlük a legtöbbet. Éppen ezért fontos számomra a szülői háttér, mert csak egymást támogatva érhetünk el sikereket.

Jelenleg negyedikes osztályommal tesszük a dolgunkat nap mint nap szorgalmasan, egymást tisztelve, szeretve. Mivel a biztos alapokat elsajátították, kiskamasszá cseperedtek, elválnak útjaink. Így szeptembertől újra szép feladat vár rám, kicsi elsősöket taníthatok, amit nagyon várok.

Legfőbb célkitűzéseim a munkám során a pozitív, barátságos légkör kialakítása, mindezt a keresztény hitvallás és a bizalom légkörének megteremtésével igyekszem megvalósítani. Szeretem a változatos, színes tanórákat, éppen ezért folyamatosan képzem magam és fontosnak tartom szakmai fejlődéseimet is.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek az iskolába, szívesen, jó kedvvel tanuljanak, élmény legyen számukra az itt eltöltött idő, legyen szó tanulásról vagy szabadidőről.

Dia nénivel együtt bízunk benne, hogy a szülőkkel is sikerül jól gyümölcsöző, együttműködő kapcsolatot kiépítenünk, ami az őszinteségen, bizalmon, következetességen alapszik. Minden tudásunkkal azon leszünk, hogy sikerüljön egy tanulni és iskolába járni szerető kis közösséget kialakítani.

 

Addig is fogadják szeretettel pedagógiai hitvallásom és munkám egyik mottóját:

„Szeretet nélkül lehet fát aprítani

és szeretet nélkül lehet téglákat formálni,

de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!”

                                                                                                                      /Lev Tolsztoj/

 

SZERETETTEL VÁROM A LEENDŐ ELSŐSÖKET!

 

Német Judit

tanító néni