Patkó Diána

Kedves leendő elsősök, Anyukák, Apukák!

Patkó Diána vagyok, az Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda leendő első osztályos tanító nénije. Ezúton is szeretnék néhány szóban bemutatkozni Önöknek.

Jelenleg Örményesen élek a férjemmel és a három gyermekünkkel. Mindig is az volt az életcélom, hogy gyermekek közelében legyek, velük foglalkozzak.

2006-ban végeztem a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai karán tanító pedagógusként, testnevelés műveltség területen.

Fegyverneken nőttem fel, én is ebben az iskolában tanultam, és a főiskolai gyakorlataimat is itt töltöttem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen remek tanítóim és tanáraim voltak, akiktől rengeteget tanulhattam és tanulhatok a mai napig.

Pályafutásom során tanítottam testnevelést is, de voltam már kis elsősök osztályfőnöke, 4 éven keresztül taníthattam őket. 2019-ben, a szülési szabadságom után, az Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvodában kezdtem újra dolgozni. Egy évet testnevelő tanítóként dolgoztam, jelenleg pedig a 4. osztályosoknak tanítok matematikát, testnevelést, vizuális kultúrát, éneket, környezetet, valamint napközis foglalkozásokat tartok nekik.

Nagyon szeretek a gyerekkel foglalkozni. Fontosnak tartom, hogy sokat beszélgessünk, ezáltal is megalapozzuk az egymás iránti bizalmat, jobban megismerjük egymást. Anyaként tudom, milyen fontos, hogy jó kezekben tudhassuk gyermekünket, ezért igyekszek a tanulóknak egy kicsit a pótanyukájuk lenni a mindennapok során. Bátran és bizalommal fordulhatnak hozzám.

Folyamatos továbbképzésekkel igyekszem bővíteni szakmai tudásomat, hogy a tanulás valódi élmény legyen a gyerekeknek. Pályafutásom eddigi évei alatt rengeteg tanítási módszert, programot megismertem. Biztosan állíthatom, hogy nincs legjobb módszer, hanem van, létezik a gyermek, akinek a számára nekünk (szülőknek és tanítóknak együtt, közösen) kell megtalálnunk az életkori sajátosságainak, fejlettségének, képességeinek, teherbírásának és a család életmódjának a leginkább megfelelőt. Azt, amelyben a gyermek képességei, tudása, tehetsége leginkább fejlődhet, kibontakozhat, személyisége kiteljesedhet.

Én sok-sok játékkal, mozgással, mesével, zenével, és persze rengeteg türelemmel és szeretettel azon fogok igyekezni, hogy mindezt elősegítsem. Legfőbb célkitűzéseim a munkám során, a pozitív, barátságos légkör kialakítása, a bizalom légkörének megteremtésével.

Leendő első osztályos tanulóinknál, Judit nénivel közösen szeretnénk elérni, hogy biztos alapokra helyezzük tudásukat, a tanulókkal és szüleikkel együtt kialakítsunk egy családias légkört, mindezt szeretetben, együtt gondolkodva.  Ezek mellett fontosnak tartjuk a folyamatos kommunikációt és együttműködést a szülőkkel is, éppen ezért vallom: együtt mindenre képesek vagyunk!

Patkó Diána

tanító néni